Οι μπρικέτες, παράγονται χωρίς πρόσθετα και χημικά και είναι 100% φιλικές προς το περιβάλλον σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα, καθιστώντας τες έτσι ένα άκρως οικολογικό προϊόν αφού αποβάλλει ελάχιστο διοξείδιο του άνθρακα και καπνό ενώ παράλληλα η φλόγα τους μαζί με την θερμότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του κανονικού ξύλου. Επίσης, έχει μεγαλύτερη θερμική απόδοση αλλά και διάρκεια καύσης από τα ξύλα μειώνοντας έτσι στο ένα τρίτο την απαιτούμενη χρησιμοποιούμενη ποσότητα καύσης διατηρώντας όμως αναλλοίωτη την απόδοση. Ανάβουν με προσάναμμα και δεν πετάνε σπίθες αλλά ούτε σκάνε. Ως σύγχρονη μορφή της καύσιμης βιομάζας η μπρικέτα μπορεί να παραχθεί από οποιοδήποτε υλικό που προέρχεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο, άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα γεωργικών καλλιεργειών όπως άχυρο, βαμβακιές, καλαμποκιές, ηλιοτρόπια, φλοιοί δημητριακών, κουκούτσια, τσόφλια, κτηνοτροφικά απόβλητα, από ενεργειακά φυτά όπως αγριαγκινάρα, μίσχανθος, γλυκό και ινώδες σόργο, ηλίανθος, σόγια, σιτάρι, καλάμι, βαμβάκι, από απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων, αλλά και από απορρίμματα επιπλοποιίας όπως πριονίδι, ροκανίδι, τσιπς ξυλείας).

Αφού επιλεγεί η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιηθεί, εισάγεται αρχικά στο θρυμματιστή που χάρη στο ηλεκτρονικό ελεγχόμενο σύστημα τροφοδοσίας η πρώτη ύλη μετατρέπεται σε θρύμματα από ένα τελευταίας τεχνολογίας υδραυλικό σύστημα. Κατόπιν η θρυμματισμένη πρώτη ύλη αποθηκεύεται προσωρινά σε μια δεξαμενή αποθήκευσης και με τη βοήθεια ενός κοχλία μεταφέρεται στον ξηραντήρα για την αφαίρεση της υγρασίας της. Η επιθυμητή τελική υγρασία στο προϊόν μας κυμαίνεται σε ποσοστό 8-12%. Αφού λοιπόν η πρώτη ύλη ξηραθεί, στη συνέχεια οδηγείται με δοσομετρικό τρόπο στον σφυρόμυλο για την μετατροπή της πρώτης ύλης τελικά, σε μία μορφή σκόνης. Έπειτα, το προϊόν σε μορφή σκόνης πλέον, κατευθύνεται σε μία μπρικετομηχανή (μηχανική πρέσα) για την πλήρη συμπίεση του. Ακολούθως αυτή η ποσότητα ψύχεται σε μία γραμμή ψύξης τουλάχιστον 18m. Στο τελευταίο στάδιο, η μπρικέτα πλέον είναι έτοιμη να συσκευαστεί, και κατευθύνεται γι’ αυτό, στο συσκευαστικό.

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός του συστήματος σχεδιάζεται βήμα προς βήμα από μια ομάδα ειδικών μηχανικών, έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες και στις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών πελατών.

Παραδείγματα υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμη πρώτη ύλη:

Κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας είναι επείγουσα η ανάγκη συμπίεσης όλων των υπολειμμάτων από βιομηχανικές διεργασίες για τη μείωση του όγκου τους έτσι ώστε να πληρούνται τα ευρωπαϊκά πρότυπα ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Di Più έχει προσαρμόσει τις μηχανικές πρέσες μπρικετοποίησης της σειράς BRIK που τις καθιστούν την ιδανική τεχνολογική λύση για την συμπίεση ποικιλίας υλικών.

Η υψηλή συμπίεση που ασκούν οι πρέσες Di Più στα υπολείμματα, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί με άλλους τύπους μηχανημάτων. Τα κύρια πλεονεκτήματα που απορρέουν από την μπρικετοποίηση των υπολειμμάτων επεξεργασίας είναι:
  • Δραστική μείωση του όγκου (μέχρι 15 φορές από τον αρχικό όγκο)
  • Χαμηλότερο κόστος μεταφοράς
  • Χαμηλότερο κόστος διάθεσης
  • Καθαριότητα του περιβάλλοντος, λόγω της συμπίεσης των υπολειμμάτων
Υπολείμματα όπως η σκόνη πολυουρεθάνης από την παραγωγή των μονωτικών πάνελ, πολυουρεθάνη από την αποσυναρμολόγηση ψυγείων, υπολείμματα από πολυμερή αφρό, ύφασμα, βαμβάκι, χαρτί, MDF, CDR, RDF, πυρηνέλαιο, άχυρο κτλ., προσφέρονται ιδιαίτερα για την παραγωγή μπρικετών με υψηλό ειδικό βάρος.